Pizza na spodzie z ciecierzycy z serem Łowicz bez laktozy (bez glutenu, laktozy, cukru)

Jak już wiecie, jakiś czas temu od firmy Łowicz otrzymałyśmy serię produktów bez laktozy, dzięki którym udało nam się przygotować cudowny zupełnie bezlaktozowy pandzi sernik! W paczce znalazły się również żółte sery i od razu wiedziałyśmy, że będzie w końcu na obiad utęskniona pizza! Oczywiście, nie byłybyśmy sobą gdyby nawet z tak klasycznego dania nie zrobiłybyśmy całkiem nowej wersji. Oprócz misiowego kształtu pizzę wyróżnia przede wszystkim bezglutenowy spód z mąki z ciecierzycy, który poznaliście już przy przepisie na paluchy. Jednak paluchy też powstały z serem w środku więc jak widać ser jak i przepis ma wiele zastosowań :D Na taką genialną i nietypową pizzę nie dajcie się długo prosić! Jest przepyszna i przygotujcie ją na jutrzejszą leniwą niedzielę!







Spód pizzy:
-200g ziemniaków
-200g mąki z ciecierzycy
-4 łyżki miękkiego oleju kokosowego rafinowanego
-1 jajko
-przyprawy (czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory w płatkach)
-1 płaska łyżeczka soli (u nas zmielona himalajska)
*jeśli powstaną paluszki należy dodać jeszcze 150g sera Tylżyckiego Łowicz bez laktozy
+ mąka z ciecierzycy do podsypywania podczas formowania kształtu 

Dodatkowo:
-ulubiony sos (u nas domowy pomidorowo-paprykowy)
-ser Łowicz gouda bez laktozy
-dowolne dodatki (u nas papryka, pomidory, orzechy włoskie i pietruszka)

kliknij aby powiększyć

Ziemniaki ugotować, ostudzić i rozgnieść na puree. Dodać mąkę, olej kokosowy,  rozbełtane jajko, sól, przyprawy i wszystko zagnieść (jeśli robicie paluszki dodać pokruszony ser Tylżycki). Całość włożyć do lodówki na ok godzinkę. Następnie uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia  dowolny kształt pizzy (lub wałki na paluszki), wstawić do nagrzanego do 180’C piekarnika na 20-25 minut. Gdy ciasto się ładnie zarumieni i upiecze w środku wyjąc, posmarować sosem, ułożyć dodatki oraz ser i ponownie włożyć do piekarnika na parę minut. 

117 komentarzy:

  1. nie jadam pizzy,ale nie wiem czy mogłabym się oprzeć misiowej:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas jak jest pizza to naprawdę wielkie wydarzenie :D Cieszymy się, że dzięki tym serom miałyśmy taką dobrą przymusową okazję aby ją zrobić :P

      Usuń
  2. Takiej pizzy jeszcze nie jadłam - fajny pomysł na spód :) Do tej pory jadłam pizze na zwykłym cieście, na spodzie kruchym, z ciasta francuskiego, placku ziemniaczanym... kolejny przepis do wypróbowania :) A kształt???? szkoda jeść ale znając moją siostrę najpierw odgryzła by uszy :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My do tej pory jadałyśmy pizzę tylko na spodzie z kalafiora i jest bardzo dobra ale to bardziej taka zapiekanka. Pizza na spodzie z ciecierzycy już o wiele bardziej przypominała klasyczną wersję :) U nas jedno uszko zjadł Tato :D

      Usuń
    2. To ja proszę o przepis na spód z kalafiora :)

      I byłą Pandka z oklapniętym uszkiem :P

      Usuń
    3. A proszę bardzo oto przepis :D

      -1 kalafior 800g
      -1 jajko
      -100g serka homogenizowanego MISS TALIA
      -1 łyżeczka oregano
      -1/2 łyżeczki soli

      Surowy kalafior umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Następnie zmielić w blenderze na wiórki. Posiekany kalafior wsypać do gotującej się wody. Gotować około 4-5 minut. Po tym czasie przelać na sitko wyłożone bawełnianą ściereczką (lub gotować na parze w garnku wyłożonym czystą ściereczką, wtedy gotować 15 minut co jakiś czas mieszając grysik). Kiedy woda odcieknie a kalafior ostygnie (najlepiej włożyć do lodówki), zawinąć go w ścierkę i odsączyć jak najwięcej wody się uda.
      Tak przygotowaną masę przełożyć do miski. Dodać serek, jajko, sól i oregano. Mieszać, aż składniki się połączą.
      Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiorową masę i rozłożyć równomiernie na blaszce. Najlepiej na grubość 0.5 -1 cm (żeby wyrównać brzegi można użyć łyżki). Nagrzać piekarnik do 180’ i piec spód około 35-45 minut na złoty kolor.

      Usuń
  3. Super pomysł z kształtem pizzy - od razu wygląda bardziej apetycznie! Do tego piękne kolory, chrupiący i bezglutenowy spód - po prostu PYCHA! :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Okrągła pizza to już przeżytek :D Trzeba sobie jedzenie jakoś kreatywnie urozmaicać :D

      Usuń
    2. Też prawda :P Ja jednak nadal robię je w kształcie okrągłym albo kwadratowym :P Stawiam na prostotę w tym przypadku :)

      Usuń
    3. My już mamy pewne zboczenie jeżeli chodzi o pandy, więc sama rozumiesz :D

      Usuń
    4. E tam, pand nigdy nie za wiele :D
      Czekam na kolejne "pandowe" wypieki :P

      Usuń
  4. Bardzo ciekawy przepis :) i ten ksztalt :)

    OdpowiedzUsuń
  5. my pizze każdą i o każdej porze :D
    najbardziej zaskoczyłyście mnie olejem kokosowym w cieście, muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My bazujemy właściwie tylko na oleju kokosowym, sporadycznie na maśle :)

      Usuń
  6. Jeej, jak pięknie i kolorowo! Ciekawy pomysł na ten spód do pizzy - ni to placki, ni ciasto mączne :D Przytuliłabym!

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie, nie krójcie! Taka piękna Pandzia, że aż szkoda ;) Już Wam kiedyś mówiłam, że absolutnie podziwiam, doceniam i widzę ile pracy i serca wkładacie w to, co robicie :) Super. A pizza wygląda bajecznie :) Jak nie używałam mąki z ciecierzycy to chyba dzięki Wam ją w końcu zakupię. Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet jak piękne to i tak trzeba zjeść, bo człowiekowi już ślinka cieknie :D Przyznamy się, że kiedy parę lat temu użyłyśmy pierwszy raz tą mąkę do naleśników to stwierdziłyśmy, że jest zbyt dziwna :D Teraz zawsze mamy ją pod ręką kiedy mamy ochotę na jakieś wytrawne przekąski np. takie paluchy :D

      Usuń
  8. Pięknie wygląda! Nie dość, że ma tak oryginalny kształt, to także jest uroczo kolorowa! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wy jesteście absolutnie niemożliwe! Wam się kończą te pomysły kiedyś?! Chyba nie! :D Ja naprawdę jestem przekonana, że zdecydowanie powinnyście pomyśleć w przyszłości o własnej knajpce/cukierni. Wkładacie w to tyle serca, że wierzcie mi na słowo, osiągnęłybyście ogromny sukces. A jak na teraz to pomyślcie o tych boxach, bo zainteresowanie jest ogromne! (Ja pierwsza w kolejności :P). Taką pizze zjadłabym co do okruszka, a jeszcze poleciała do kuchni sprawdzić czy coś jeszcze czasem nie zostało.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomysłów jest nieproporcjonalnie więcej w stosunku do wolnego czasu jaki mamy do wykorzystania, niestety :/ Gdyby było inaczej to najchętniej dodawałybyśmy przepisy ze dwa razy w tygodniu :P
      Myślimy o tych boxach intensywnie ale trzeba by było wszystko zrobić tak aby było jak najbardziej legalnie ;) A póki co zajmujemy się studiami mgr... Dziękujemy :***

      Usuń
  10. Ojej, szukałam jakiegoś zdrowszego spodu do pizzy i mam :3 Dziękuję <3
    Pizza jest przeurocza <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli chodzi o zdrowsze zamienniki popularnych dań to polecamy się jak najbardziej :D Bierz i korzystaj :D

      Usuń
  11. Wygląda niesamowicie i ten kształt - cudo!

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetnie się prezentuje, chętnie bym taką zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Takiej pizzy to ja jeszcze nie jadłam. Koniecznie muszę wypróbować Wasz przepis! A kształt wygląda genialnie, aż szkoda by mi było jeść :D
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dziewczyny wspaniała pizza, wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. Doskonały przepis na pizze, a wraz z dodatkami prezentuje się naprawdę wyśmienicie :) Bardzo podobają mi się te Wasze świeże i zdrowe dodatki. Takich w pizzeri na pewno nie odnajdziemy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiadomo, że domowe dania zawsze robi się z jak najlepszych dodatków :D I w tym jest klucz do sukcesu :D

      Usuń
  16. Świetna !! Ja też lubię orzechy włoskie na pizzy :D A przepis na ciasto na pewno niedługo wypróbuję, bo z tych składników na pewno powstanie coś pysznego :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet nie zdawałyśmy sobie sprawy z tego, że te orzechy tak świetnie będą tutaj smakowały :D Następnym razem podwoimy ich ilość :D

      Usuń
    2. Właśnie te orzechy to super pomysł, a ja mam ich móstwo w piwnicy więc teraz będę je dodawać do każdego dania :)) Sandra :))

      Usuń
  17. Akurat mam głoda na pizzę. Jak możecie to wykorzystywać? :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Teraz zamiast Małego Głoda będzie Cię goniła Głodna Panda xD xD

      Usuń
  18. Misiowa pizza to chyba jedna z niewielu pizz, jaką bym zjadła ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak widać ten misiowy kształt działa nie tylko na dzieci niejadki :D

      Usuń
  19. Takiej pizzy to ja jeszcze nie jadłam. :DD Ale jej kształt to po prostu mistrzostwo. :D

    OdpowiedzUsuń
  20. Ojejku, ta pizza wygląda smakowicie! Nawet do pięt nie dorasta tej kupnej :D

    Zapraszam Na Mojego Bloga Sakurakotoo

    OdpowiedzUsuń
  21. Jak zawsze genialny przepis. Super, że na rynku pojawia się coraz więcej produktów bez laktozy, które można wykorzystać choćby do takich pysznych dań :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest też duże ułatwienie dla osób, które robią np. jakąś imprezę i wiedzą, że ktoś z gości nie toleruje laktozy. Wtedy nie musi biegać po żadnych specjalnych sklepach tylko dostanie produkty mleczne bez laktozy w każdym pobliskim sklepie :)

      Usuń
  22. Bardzo ciekawy pomysł, pizza w kształcie głowy misia 😆

    OdpowiedzUsuń
  23. Prowadzić bardzo fajnego bloga.W moim domu bardzo mało jadamy mięsa .Wasze przepisy trafiają w nasz gust ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co prawda głównie obracamy się w słodkich wypiekach ale czasem najdzie nas mega ochota na jakieś wytrawne danie i oczywiście bezmięsne, bo musimy ze względów zdrowotnych ograniczać do minimum. Dziękujemy za te miłe słowa i polecamy się na przyszłość :)

      Usuń
  24. dziewczyny jesteście moją inspiracją :). Co prawda ja robię z laktozą i nie tak pięknie jak Wy, ale staram się odżywiać zdrowiej niż wcześniej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wow nawet nie wiesz jak takie słowa są budujące! Jeżeli chociaż komuś naszymi wypiekami czy recenzjami pomożemy obracać się nieco sprawniej w tym zdrowszym świecie to jesteśmy bardzo szczęśliwe :)

      Usuń
  25. Pięknie wygląda, a ja jestem ciekawa smaku tego spodu :)

    OdpowiedzUsuń
  26. wygląda pysznie :) nie powiedziałabym, że są tam też ziemniaki :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Kształt wyrąbany w kosmos ! :D Świetnie to wygląda :} A spód pyszniutki, uwielbiam mąkę z ciecieszt=ycy i często robię z niej tacos lub tortillę, więc myślę, że taką pizzę też chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Obłędna. Jadłabym i jadła..jadła...

    OdpowiedzUsuń
  29. Jeeej, świetna i cudowny ma ten kształt :) zdaje się że ostatnio było brownie w tym kształcie?
    :) nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak :D Pandzi kształt jeszcze niejednokrotnie pojawi się u nas w jakimś wypieku :D To taki nasz znak a raczej kształt rozpoznawczy :D

      Usuń
  30. wygląda przeuroczo:) ja dawno nie jadłam pizzy a i piekarnika u mnie niet ;/

    OdpowiedzUsuń
  31. Brzmi cudownie, a wygląda jeszcze lepiej! Co prawda nie jestem fanką pizzy, ale ta wersja jest moim pizzowym spełnieniem pizowych marzeń :D

    OdpowiedzUsuń
  32. Wkrótce jadę odwiedzieć koleżankę w Rosji, ktorej bardzo się spodoba Wasz blog, bo lubi wegański przepisy. Ja będę tłumaczyć, a ona będzie gotować :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest nam szalenie miło, że nasze przepisy wykraczają poza granice :D Dziękujemy i pozdrów koleżankę :D

      Usuń
  33. Kształt pizzy mnie rozczulił :)

    OdpowiedzUsuń
  34. Takiej to ja jeszcze nie jadłam ! Yummy!

    OdpowiedzUsuń
  35. ja byłam wczoraj na pizzy, ale tak smakowicie jak Wasza nie wyglądała:D ale i tak była smaczna:P

    OdpowiedzUsuń
  36. Wow, wygląda cudownie! Na pewno wyszła pyszna, podzielcie się kawałkiem :D

    OdpowiedzUsuń
  37. Bardzo fajny skład ciasta, a wygląd jak zwykle piękny. Trochę żal kroić takie cudeńko :)

    OdpowiedzUsuń
  38. Super Dziewczyny.. to mi się podoba ;-)

    OdpowiedzUsuń
  39. ten spód z ziemniaków i ciecierzycy na prawdę się sprawdza? wygląda rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet nie smakuje typowo grochem i choć nie umiemy go dokładnie określić to gwarantujemy, że jest naprawdę bardzo dobry i świetnie łączy się z dodatkami na pizzę :)

      Usuń
  40. Jeju <3 Cudowny kształt pizzy :D O smaku już nawet nie wspomnę, bo wiadomo, że robicie wszystko przepyszne, ale kształtem jestem mega zachwycona <3

    OdpowiedzUsuń
  41. Nigdy nie jadłam pizzy z niczego innego niż z mąki pszennej. Z alternatywnych wariantów najbardziej ciekawi mnie spód kalafiorowy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tutaj masz przepis jeżeli będziesz jeszcze chciała poszerzać swoje kulinarne horyzonty i koniecznie uwiecznij to na zdjęciach :D
      -1 kalafior 800g
      -1 jajko
      -100g serka homogenizowanego MISS TALIA
      -1 łyżeczka oregano
      -1/2 łyżeczki soli

      Surowy kalafior umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Następnie zmielić w blenderze na wiórki. Posiekany kalafior wsypać do gotującej się wody. Gotować około 4-5 minut. Po tym czasie przelać na sitko wyłożone bawełnianą ściereczką (lub gotować na parze w garnku wyłożonym czystą ściereczką, wtedy gotować 15 minut co jakiś czas mieszając grysik). Kiedy woda odcieknie a kalafior ostygnie (najlepiej włożyć do lodówki), zawinąć go w ścierkę i odsączyć jak najwięcej wody się uda.
      Tak przygotowaną masę przełożyć do miski. Dodać serek, jajko, sól i oregano. Mieszać, aż składniki się połączą.
      Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiorową masę i rozłożyć równomiernie na blaszce. Najlepiej na grubość 0.5 -1 cm (żeby wyrównać brzegi można użyć łyżki). Nagrzać piekarnik do 180’ i piec spód około 35-45 minut na złoty kolor.

      Usuń
  42. Mnie zachwycił spód, czyli ciasto. Kupuję często "mąkę " na pizzę -a le nie wiem czy można "to" nazwać mąką. Przepis mnie zachwycił i skorzystam przy najbliższej okazji :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet nie wiemy co to są za mieszanki bo do tradycyjnej pizzy nam daleko :D Warto opracować swój sprawdzony domowy przepis na wymarzoną pizze :D

      Usuń
  43. Bezglutenowy spód super i ten kształt dodający uroku :) Ekstra

    OdpowiedzUsuń
  44. Wspaniały pomysł! Nigdy nie próbowałam pizzy na takim spodzie, ale teraz mam smaka :)
    pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  45. Świetna pizza! Też myślę o zrobieniu pizzy na spodzie z mąki z ciecierzycy, ale bez ziemniaków - w Toskanii jada się placki z ciecierzycy zwane socca, które można obłożyć dodatkami.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak zrobisz to koniecznie podziel się przepisem na blogu i również wypróbujemy :D Mąką z ciecierzycy u nas się chyba mnoży xD

      Usuń
  46. Jak bajecznie wygląda, moje cieciaki zjadlyby ja w moment i ja bym się jak nie oparła; )

    OdpowiedzUsuń
  47. U Was nawet pizza wygląda ciekawie. :D

    OdpowiedzUsuń
  48. pizza wygląda genialnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  49. Paluszki już zrobiła i były pyszne więc teraz będę robić pizze bo przepis bardzo podobny! i koniecznie z orzechami :) Sandra :))

    OdpowiedzUsuń
  50. Takiej pizzy z pewnością nie mogłabym się oprzeć.
    Te produkty mimo, że są bez laktozy różnią się od tych zwykłych czymś? Teraz nastał na nie taki bum, warto ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli chodzi o powyższe sery smakiem nie różnią się znacząco od zwykłych produktów, jednak jogurty i mleko są nieco słodsze z powodu rozłożenia laktozy a nie z powodu dodania cukru jak niektórzy błędnie myślą :) Fakt, teraz powstało mnóstwo produktów bez laktozy i dla nas jest to ogromny plus bo jedna z nas musi unikać tego cukru mlecznego. Jednak jeśli ktoś nie odczuwa żadnych dolegliwości z nim związanych to może potraktować takie produkty jako ciekawostkę :)

      Usuń
  51. Takie cudeńko żal ruszyć , taki piękny kształt :)

    OdpowiedzUsuń
  52. Kocham czarnuszkę także poddałyście mi świetny patent dodawania jej do spodu pizzy :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My też kochamy czarnuszkę i właściwie dodajemy je do każdego dania :D Nawet do zwykłych sałatek warzywnych :)

      Usuń
  53. Farsz bardzo ciekawy. No, ale kształt the best :)

    OdpowiedzUsuń
  54. Zjadłabym taki kawałeczek... Albo nawet dwa :D I ten kształt jest uroczy :)

    OdpowiedzUsuń
  55. Mmm pizza domowej roboty jest najlepsza, ja ostatnio eksperymentowałam i robiłam z mąki owsianej wyszła inna niż ta zwykła ale też dobra. Oczywiście u was pizza w kształcie pandy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakby tak nie patrzeć to pizza wyjdzie ze wszystkiego :D Jakiej by się mąki nie użyło to zawsze coś wyjdzie, czasem puszyste, czasem bardziej zakalcowate ale zawsze smacznie się zje :D

      Usuń
  56. super ! chyba zrobię mojemu maluchowi

    OdpowiedzUsuń
  57. Ciekawe...Mój mąż jest pizzożercą i żeby nie kupował pizzy mrożonej czy z jakiejś restauracji to czesto przygotowuję ją w domu. Nie mamy nietolerancji pokarmowych więc najczęściej robię standardową, ale chetnie poeksperymentuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie następna u Was też może być klasyczna ale koniecznie zrób głowę pandy! mąż będzie zdziwiony xD

      Usuń
  58. wow jak to świetnie się prezentuje, znacznie lepiej niż te z sieciówek !

    OdpowiedzUsuń
  59. nasuwa nam się tylko jedno słowo jak patrzymy na tę pizzę - obłędna! :)

    OdpowiedzUsuń
  60. Zwykle pizza musi być dla mnie klasyczną pizzą, ale nowalijkami nigdy nie pogardzę, ciekawa jestem smaku tej zastępczej wersji, bo kształt już widzę, że jest boski ;)

    OdpowiedzUsuń
  61. Smak smakiem, mnie zachwycił kształt pizzy :D

    OdpowiedzUsuń
  62. Taką pizzą na pewno bym nie pogardziła. Ba, nawet nie trzeba było by mnie namawiać do jej zjedzenia, wszystko sama bym wszamała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłaś już paluszki z podobnego przepisu więc teraz czas na pizze :D

      Usuń
  63. Aż szkoda byłoby ją jeść - ten kształt jest super!
    http://mirella-view.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  64. o mamo! jadłabym <3 musi być przepyszna!
    Sandicious

    OdpowiedzUsuń
  65. Ale trafiłam! Ostatnio szukałam czegoś z ciecierzycą :) O pizzy z ciecierzycą nie słyszałam ale jest duża mozliwość że spróbuje taką zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciecierzyca umiejętnie wykorzystana pasuje i do dań wytrawnych i słodkich :) Warto z nią eksperymentować :)

      Usuń
  66. O jacie, ta pizza jest boska, taka "wasza" :D, autorska wersja :))

    OdpowiedzUsuń
  67. Pandziasta pizza jest rewelacyjna :)

    OdpowiedzUsuń
  68. łooo ten Wasz kształt, ale bym sobie zjadła:P
    Magda:)

    OdpowiedzUsuń
  69. No,no,no..aż szkoda kroić;) Ja zwykle ciasto przygotowuję w Thermomix, bo tak mam najszybciej, jednak chętnie wypróbuję z wyżej wymienionymi składnikami:)

    OdpowiedzUsuń
  70. Uwielbiam pizzę, jednak stawiam na klasykę :)

    OdpowiedzUsuń
  71. Wygląda tak pysznie że na sam widok zdjęć ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń
  72. Pizza panda wygląda po prostu przepysznie :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  73. Te orzechy włoskie na pizzy to istny rodzynek innowacyjny! :) Bardzo mnie takie połączenie zaintrygowało i nie omieszkam wypróbować. Pomysłów na składniki i kształty jak zwykle u Was krocie :)

    OdpowiedzUsuń
  74. Oj, widzę w tym przepisie świetną inspirację :-)

    OdpowiedzUsuń
  75. Ommm.... nie ma nic lepszego niż pizza, a ta jeszcze oczy cieszy! :) Piękna

    OdpowiedzUsuń
  76. dla takiego kąska warto rzucić dietę; D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ta pizza zdecydowanie jest o połowę mniej kaloryczna niż tradycyjna pizza ;) Więc mały odstęp od diety można spokojnie z nią zrobić :)

      Usuń
  77. Takie cuda tylko u Was :)
    Bajkowa pizza :D Powinnyście mieć kilka restauracji, np. w moim miasteczku :D :)

    OdpowiedzUsuń
  78. Pizza pomysłowa i fantazyjna, ale i serek mnie zaintrygował :)

    OdpowiedzUsuń
  79. Nie wiem, nie jadłam, nie wypowiadam się :P
    Zrobiłaś pizze akurat kiedy mnie nie było w domu... PRZYPADEK?! NIE SĄDZĘ XD

    OdpowiedzUsuń
  80. Nie słyszałem o czymś takim. Uważam, że pizzę można przygotować na naprawdę wiele sposobów.

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger